Ateenan kaupunginjohtaja oli kutsunut eri ammattiryhmien edustajia, sekä Spartan sotilasedustajan perheineen kokoukseen. Oraakkeli oli kertonut, että Kreikan poliksia uhkasi suuri uhka idästä ja ilman yhteistyötä ei selvittäisi. Päivä aloitettiin kulttuurilla, näytelmällä jumalien toiminnasta. Tämän jälkeen eri edustajat esittelivät omaa osaamistaan ja omaa erityisalaansa. Kuulimme ruukuista, kuvaveistoksista, urheilusta ja olympialaisista, demokratiasta, filosofiasta sekä kaupankäynnistä. Myös Spartan edustaja, Draco,esitteli poliksen sotilaskulttuuria.  Lisätietoja etsittiin ja aivoja rasitettiin myös erilaisin ongelmatehtävin, jotta kaikki tarpeellinen tieto olisi selvillä kokoukselle.
 
Ennen maittavaa ateriaa pohdittiin ja keskusteltiin suuresta uhkasta. Ehdotuksina tilanteen selvittämiseksi tuli mm muurin rakentamista kaupunkien ympärille, vihollisen huijaamista näyttelemällä heikkoja, ruukkujen lahjoittamisella..
Lopulta päädyttiin kuitenkin siihen, että ateenalaiset ja spartalaiset yhdistävät voimansa ja käyvät taisteluun yhteistä vihollista vastaan. Ateenalaiset ottaisivat pääasiassa vastuun meritaistelusta, spartalaiset taas maataisteluista. Kaupunginjohtaja Nikolas oli tyytyväinen ratkaisuun.

Joukkojen johtamisesta ei kuitenkaan päästy keskustelussa yksimielisyyteen, joten kaikki kansalaiset eli yli 20 vuotiaat vapaat miehet sekä spartan edustaja äänestivät joko Ateenan tai Spartan johdosta.
Filosofi Athene ratkaisi kiistan laskemalla äänestystuloksen ja päätös syntyi äänin 3-4 Ateenan hyväksi.

Ateriaa ennen vielä tartuttiin toimeen ja ryhdyttiin pohtimaan millaista elämä sodan aikana olisi jokaisen edustajan kohdalla. Tätä pohdintaa jatkettiin myös aterian jälkeen.

Ruuaksi saimme pääkokkimme taitavasti tekemää feta-salaattia sekä mussakaa kreikkalaiseen tapaan.

Delfoin oraakkeli hiljenee ja jää odottamaan pohdintojen tuloksia sekä ennustamaan tulevia tapahtumia Gurr-haukkansa kanssa.
130207 029

Kuvia